باقلوای پسته خندان یک غذای لذیذ و دوست داشتنی است که به دلیل داشتن لایههای خوب پوستهدار و شربت لذیذ در سراسر جهان رایج است.
تاریخچه این شیرینی فیلو کاملاً بحث برانگیز بوده است، بدون هیچ سند مناسبی از منشاء آن.
گروههای قومی مختلفی مانند ترکها، خاورمیانهایها و یونانیها ادعا میکنند که دسر متعلق به خودشان است و آن را به روشهای منحصربهفرد خود تهیه میکنند.
همه چیزهایی که باید در مورد باقلوا بدانید:
یکی از روایت های داستان باقلوا به زمان آشوری ها برمی گردد که در اوایل قرن هشتم قبل از میلاد این غذا را تهیه می کردند. استفاده از آجیل خرد شده بین لایههای نان مسطح بدون خمیرمایه که سپس قبل از پختن در اجاقهای اولیه در عسل خیس میشد.
باقلوا در طول زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است، بسیاری از کشورهایی که زمانی بخشی از امپراتوری عثمانی بودند این غذا را به عنوان دسر ملی خود معرفی کردند.
امپراطوری عثمانی
دسری که امروزه همه ما آن را می شناسیم و دوست داریم در ابتدا در زمان امپراتوری عثمانی در قرن پانزدهم کامل شد.
برای بیش از 500 سال حکومت آنها، آشپزخانه های کاخ امپراتوری عثمانی در استانبول به مرکز آشپزی امپراتوری تبدیل شد.
یکی از قدیمیترین گزارشها درباره باقلوا به دوره ایمان برمیگردد که در سال 1473 در قصر پخته میشد.
این غذا از یک شیرینی ساده به یک دسر خاص تبدیل شد که به مهارت قابلتوجهی برای جلب رضایت خانواده سلطنتی و شخصیتهای مهم نیاز داشت.